català
spanish
SOCIETAT CATALANA de MICOLOGIA

Presentació

 
La Societat Catalana de Micologia (SCM) va ser fundada l’any 1973 per un grup de naturalistes, en part universitaris i que tenien en comú l’interès pel coneixement dels bolets. Influïts pels treballs de Font i Quer, Codina, Malençon, Bertaux, entre altres mestres de la micologia, freqüentaven cursets, excursions i exposicions, organitzades pel Departament de Botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, en els locals del qual es reunien cada setmana. Es va establir també una estreta col•laboració amb l’Institut Botànic de Barcelona, dirigit per Oriol de Bolòs, que fou nomenat Soci Honorífic. El grup inicial de 75 fundadors ha anat augmentant fins als 300 socis que som a l’actualitat.

La Societat Catalana de Micologia és membre fundador de la CEMM (Confederació Europea de Micologia Mediterrània).

La SCM es reuneix setmanalment, els dilluns, al local social, per identificar, comentar les recol•leccions i les fotografies fetes pels socis. En aquest local social es realitzen reunions, conferències, cursets d’iniciació, assemblees i altres activitats relacionades amb el mon dels bolets.

El president actual és Jaume Llistosella, vicepresidents: Jordi Rius i Laia Ribas, Tresorer: Miguel Ángel Moreno i Secretari: Joan Benedico, amb qui podeu contactar a través del correu electrònic scm73@micocat.org.

La SCM organitza també excursions per a principiants, exploracions micològiques, i col•labora en nombroses exposicions i cursets sobre bolets. Si bé l'aspecte lúdic de la micologia hi és cultivat, també ha estat possible que un bon grup de socis atenyin un notable nivell científic, que els permet enriquir el coneixement dels Bolets de Catalunya. Els micòlegs de camp procedents de l'àmbit acadèmic també hi estan integrats. Bona part dels resultats d'aquesta recerca es publiquen anualment a la Revista Catalana de Micologia, que s'envia a tots els socis i, a més, és intercanviada amb un gran nombre de revistes de micologia de tot el món.

Producte d'aquest intercanvi tenim una de les millors hemeroteques micològiques del País, allotjada al local social, i és consultable els dilluns de 18:00 a 20:00 h.

Però sens dubte, la publicació més coneguda de la SCM és la col•lecció Bolets de Catalunya, cada volum conté 50 fitxes, que es presenten a l'anvers amb una fotografia de gran qualitat d'una espècie de fong, en el seu ambient natural, i al revers hi ha les descripcions, en català i en castellà.
end page